Πρώτες Ύλες
Ιδιότητες

Στους δύο πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι ιδιότητές και η χημική αντοχή των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των προϊόντων μας.

Για να δείτε τους παραπάνω πίνακες των ιδιοτήτων και της χημικής αντοχής των πρώτων υλών πατήστε εδώ.

Οι παραπάνω πίνακες είναι ενδεικτικοί, στηρίζονται σε τεστ κατασκευαστών και παρέχονται ως υλικό αναφοράς. Σε κάθε περίπτωση κρίνεται σκόπιμο να ελέγχετε τα λεπτομερή χαρακτηριστικά του προϊόντος της επιλογής σας.


Ακολούθως παρουσιάζονται τα κύρια χαρακτηριστικά των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας:

Το ABS είναι ένα θερμοπλαστικό συμπολυμερές διαφόρων ενώσεων, από τις αναλογίες ανάμιξης των οποίων προκύπτουν οι ιδιότητές του. Παρέχει έναν ισορροπημένο συνδυασμό μηχανικής ανθεκτικότητας(κρούση-σκληρότητα), ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, καλή σταθερότητα διαστάσεων, χημική αντοχή, ηλεκτρικές μονωτικές ιδιότητες, καθώς και ευκολία κατασκευής.

Το HDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας) είναι ένα θερμοπλαστικό που κατασκευάζεται με καταλυτικό πολυμερισμό του αιθυλενίου. Χαρακτηρίζεται από τη σκληρότητα του, τη σχεδόν μηδενική απορρόφηση υγρασίας, την άριστη χημική αντοχή, καθώς και τις άριστες ηλεκτρικές μονωτικές ιδιότητες.

Το PC (πολυανθρακικό) είναι μεταξύ των ισχυρότερων και πιο άκαμπτων θερμοπλαστικών. Είναι διαφανές υλικό και ανθεκτικό σε μια ποικιλία χημικών ουσιών. Αποτελεί ένα καλό ηλεκτρικό μονωτικό υλικό και έχει πυρίμαχες ιδιότητες, για αυτό και χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά προϊόντα ηλεκτρικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Το PP (πολυπροπυλένιο) είναι θερμοπλαστικό πολυμερές που χρησιμοποιείται σε μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών. Παρέχει ένα ελκυστικό συνδυασμό ακαμψίας, αντοχής σε κρούση και μεγάλης αντοχής στη θερμότητα. Επιπλέον είναι ασυνήθιστα ανθεκτικό σε πολλά χημικά διαλυτικά, βάσεις και οξέα, ενώ διαθέτει και πολύ υψηλό σημείο τήξης.

Το PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο) είναι ένα θερμοπλαστικό πολυμερές που χρησιμοποιείται ευρέως στον κατασκευαστικό κλάδο γιατί είναι βιολογικά και χημικά ανθεκτικό και εύκολο να παραμετροποιηθεί. Με την πρόσμειξη πρόσθετων ουσιών, όπως σταθεροποιητές θερμότητας, UV σταθεροποιητές, πλαστικοποιητές μπορεί να αποκτήσει τις ιδιότητες που χρειάζεται κάθε είδους εφαρμογή.